dilluns, 7 d’abril del 2014

No acostumo a fer-ho.... m'agrada fer el vestit de pubilla tradicional, però també entenc que en general coneixem el vestit de pubilla sense el japó (la peça de vellut negre), estem acostumats a veure la faldilla junt amb una jersei o camisa blanca.  També hi ha ocasions, en que només ho necessitem per un fet puntual. Per mi és un mix entre pubilla (per les mitenes i la gandalla), i pagesa (per la camisa blanca i el mocador al cap). Però tant ara, com segurament fa 300 anys, la gent vesteix com vol, com pot i com la ocasió ho demana, així que si m'ho encarreguen ho faig a gust perquè intento que el resultat sigui tant perfecte com en el vestit de pubilla complert.
La faldilla, per exemple, està tallada a doble capa, té així molta volada, fet que fa que quedin molt boniques posades i rodin molt (això els encanta a les nenes he he..) Te goma i tavella per poder adaptar-la quant la nena (i les no tant nenes) anem creixent.

Durant aquestes dues setmanes n'he fet tres similars..... han viatjat a Blanes, Valls i l'últim, el que us ensenyo, a  Cabrils... aprofito i els envio a totes una abraçada.

Les mitenes i la gandalla, en aquest cas, en comptes de fer-les a ganxet amb fil de cotó, les he fet amb una tela que ho imita quasi a la perfecció.... el resultat no és ni de bon tros el mateix.. però queda molt bonic també!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada